Verbinden

Wat valt er nog te zeggen over het nut van verbinden? Nou, simpelweg is mijn stelling: Alleen redden we het niet in deze wereld. En zo zijn we dan de hele dag in allerlei netwerken verbonden met elkaar. Ondertussen zoveel en zo vaak dat we cruciale boodschappen missen. Vervolgens baseren we daarop keuzes die we achteraf bekeken niet zouden nemen.

Er is een hele industrie opgebouwd om al onze communicatie te bewaren en te analyseren maar, zo is mijn indruk, het is gewoon teveel, ondoenlijk. Onbegrijpelijk dat hier zoveel geld in omgaat. In de jaren tachtig ging het om het managen van de menselijk maat. Geen gekke slogan.

Communicatief gezien zijn we die verloren. Als ik niet snel genoeg reageer op een mail volgt een telefoontje of ik de mail al heb gelezen. Geduld en zorgvuldigheid zijn ondergeschikt geworden aan veel en snel. We bevinden ons communicatief op slopershoogte. Tot verbinding leidt het nog net. Verdiepen van de verbinding is nauwelijks aan de orde.

Het roer moet om op alle vlakken dus ook in organisaties en tussen organisaties.

Goeroes maken het qua taal soms knap ingewikkeld. Houd het simpel zou ik zeggen.

Gewoon met de juiste persoon, op de juiste plaats, op het juiste moment aan tafel!

En dat vraagt al wel genoeg denkwerk vooraf over de vraag wie is de juiste persoon, de juiste plaats, het juiste moment.

En waarover gaan we het dan hebben?!

 

ps. in stap 3 van ons traject wordt het echt zo concreet als ik hier aangeef: waar loopt jouw agenda van over en hoe ontstaat er ruimte voor de zaken die echt nodig zijn? Lees hier meer over ons aanbod.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *